Wrocław, Small Places Tour: 30 listopada, godz. 20, Wagon Club

Zapraszamy wszystkich do wspólnej zabawy i  poparcia dla szerzenia wartości Amnesty International! Small Places Tour to globalna trasa koncertowa angażująca już 55 krajów w 845 koncertach! Przyjdź i stań się jej częścią!
Przez blisko pół wieku Amnesty International walczyło w imieniu przegranych i pokrzywdzonych. Przez ponad połowę tego czasu artyści i muzycy stali z Amnesty ramię w ramię, używając swojej muzyki do szerzenie  wizji naszej organizacji. Przez  lata postacie takie jak Bruce Springsteen, U2, Green Day, Pete Townsend, Eric Clapton, Phil Collins, Sting, R.E.M., Radiohead, Coldplay, Peter Gabriel, Annie Lennox, Robert Plant, Jimmy Page, The Cure stały ramię w ramię z Amnesty International w walce, by każda jednostka na świecie miała zagwarantowane prawa człowieka.
Od -Won’t Get Fooled Again- Pete’a Townsenda na pierwszej gali Amnesty International -Secret Policeman’ Ball- w 1979 roku, do wzruszającej interpretacji -Working Class Hero- Johna Lennona w wykonaniu Green Day dla kampanii Amnesty dla Darfuru z zeszłego roku, muzycy zawsze odpowiadali na wezwanie Amnesty i wyrażali wolę, by stanąć naprzeciw wojnie i zwalczać terror za pomocą sprawiedliwości i praw człowieka.